Wittevlieg onder controle krijgen?

online lezen  |  afmelden
Horticoop
KNOP
Wittevlieg; verleden tijd?
KNOP | 10 juli 2018
Hoe bestrijd je wittevlieg?
 
In tomaat maar ook in andere vruchtgroenteteelten is, op een aantal plaatsen, wittevlieg aanwezig. Door de virusproblemen is iedere wittevlieg er één teveel.

Twee middelen die een werking hebben tegen wittevlieg zijn BotaniGard WP en ER II BotaniGard WP bestrijdt de larven, terwijl ER II zich richt op de volwassen insecten en de eieren. Beide middelen passen goed in een geïntegreerde teelt.
Voorkom wittevlieg  
Nieuwe toelating in de strijd tegen wittevlieg en wolluis
 
Applaud is weer toegelaten in de bedekte teelt van bloemisterijgewassen voor de bestrijding van wittevlieg, wol-, dop- en schildluis. 

Applaud is een bekend product tegen wittevlieg. Door de nieuwe toelating met een hogere dosering werkt het ook tegen wol- en schildluis. De actieve stof in Applaud, buprofezin, behoort tot een chemische groep die uniek is voor de toegelaten teelten. 
Bescherming tegen wolluis  
Frupica beschermt Gerberateelt
 
Echte meeldauw wordt in Gerbera weer meer een probleem. Doordat de biologische bestrijding steeds beter werkt, wordt er minder gezwaveld om de natuurlijke vijanden niet in de weg te zitten. Ook Botrytis is een schimmel die meer voorkomt, dit kan gelinkt worden aan een hogere luchtvochtigheid in de kas.

 
Voorkom meeldauw en botrytis  
Spike nu ook beschikbaar met sluipwesp
 
De Spike, de door Horticoop ontwikkelde innovatieve verspreider van natuurlijke vijanden, is nu ook verkrijgbaar met Eretmocerus, een wittevliegbestrijder. Eerder al was de Spike beschikbaar met de galmug Aphidoletes.
Voordelen Spike Eretmocerus  
Naturalis-L weer verkrijgbaar
 
Het bio insecticide Naturalis-L is sinds kort weer verkrijgbaar bij Horticoop. Het werkt o.a. tegen wittevlieg en is in Nederland toegelaten in de bedekte sier- en groenteteelt.
Hoe werkt Naturalis-L?  
  Horticoop
Horticoop b.v.
Klappolder 150
2665 LP Bleiswijk
www.horticoop.nl
Contact
E: info@horticoop.nl
T: 010 - 524 16 00
Op werkdagen bereikbaar
van 08:00 tot 17.15 uur.
Social media
Facebook   Twitter   Youtube